
MENU
Koe Helsingin klassiset maut lautasellasi
Alkuruoat
”Krogtail” 12,50
Katkarapucocktail Krogin tyyliin. Raikkaita käsinkuorittuja katkarapuja, kurkkua, kevätsipulia ja appelsiinia. Punssilla maustettua tomaattimajoneesia (L,G)
Jääkellarin lohi 13,00
Miedosti maustetussa liemessä marinoitua lohta, piimä-piparjuurikastiketta ja tilliöljyä (L,G)
Vasikan tartar 14,50
Vasikkaa, pikkelöityjä sinapinsiemeniä, keltuaiskreemiä, oliiviöljyä, friteerattuja kapriksia ja savutomaattimajoneesia sekä Västerbotten-juustoa (L,G)
Karitsan rillette 14,50
Hitaasti mehukkaaksi haudutettua karitsaa, pikkelöityä kyssäkaalia, valkosipuliconfit’ta, karviaismarjahilloketta ja briossia (L)
Nauris tartar 10,50
Naurista, retiisiä, raitajuurta, pikkelöityä punasipulia, friteerattuja kapriksia, ja karhunlaukkamajoneesia (L,G)
Wanhan Helsingin kalakärry 25,00
Kärry on lastattu päivän silleillä ja silakoilla. Lisäksi tarjolla on maalaisserkun järviherkkuja, varhaisperunaa, kananmunaa ja tuoretta tilliä. (L,G)
Lohikeitto 18,00
Savulohta, varhaisperunaa, sipulia, purjoa, kermaa ja lempeän sitruunaista Krogin kalalientä (L)
Krogin valikoituja herkkuja leivän päällä: skagenröraa, savumuikkua, Västerbotten-juustoa, karitsan rilletteä ja mummonkurkkua (L)
Krogin erikoinen 22,00
Landgång Västra Kajen 16 -Merimiesten klassikko
Krogin valikoituja herkkuja leivän päällä: skagenröraa, savumuikkua, Västerbotten-juustoa, karitsan rilletteä ja mummonkurkkua (L)
Pääruuat
Oskarin leike – Krogin nimikkoannos 28,00
Vasikanpaistia tuplapaneroinnilla, parsaa, käsinkuorittuja katkarapuja, choron-voikastiketta ja paistettua varhaisperunaa (L)
Sipulipihvi 32,00
200 g marmoroitua ulkofileetä, paistettua keltasipulia, kermaista pippuri-konjakkikastiketta, kauden kasviksia ja paistettua varhaisperunaa (L, G)
Ahven Wallenberg 24,00
Kuohkea ahvenpihvi, voi-valkoviinikastiketta sekä mätiä ja varhaisperunaa (L, G)
Kalastajan saalis Saaristomereltä 29,00
Päivän kalaa, kauden kasviksia, sienikastiketta ja varhaisperunaa (L, G)
Paahdettua kukkakaalia 18,00
Linssiragouta, rapeaa perunaa ja chilimajoneesia (V, G)
Voissa paistettuja varhaisperunoita Tillivarhaisperunoita Sesongin salaattia ja karhunlaukkavinaigrettea
Lisukkeet 4,00
Krogin leipää ja sillivoita
Voissa paistettuja varhaisperunoita Tillivarhaisperunoita Sesongin salaattia ja karhunlaukkavinaigrettea
Jälkiruoat
Raparperi-kaurapaistos ja ruskistettu voi-pinjansiemen jäätelöä 11,00 (L)
Piimäkakkua, mansikkaa, smetanaa, balsamicoa ja vaahterasiirappia 12,00 (L)
Juustoa ja kuusenkerkkäsiirappia 9,50 (L)
Gardenin suklaakakkua 12,00 (L)